dilluns, 21 de maig del 2018

Refugiats

             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives i mapes situacionals. Mínim 20 línies.


La Guerra Civil siriana és un conflicte armat procedent d'un ampli moviment contestatari contra el règim baasista que va començar per manifestacions antirègim i pro-règim pacífiques el 15 de març del 2011, tres mesos després del començament del clima revolucionari conegut com a Primavera Arab.
 El moviment fou reprimit per les forces sirianes i es perllonga fins al 2013; transformant-se progressivament en un conflicte que oposa dos bàndols armats enmig de les poblacions civils, i ha provocat fins ara més de 70.000 morts.
Per fer front a l'exèrcit regular i les seves forces auxiliars, el 2011 es va constituir i estructurar progressivament un «Exercit lliure de Siria»
 (ESL), sobre la base d'un nucli de desertors i de ciutadans.
Mentre el govern sirià rep el suport de Russia i la Xina (per interès o principi de no ingerència), sobretot a l'Organització de les Nacions Unides, la rebel·lió té el suport dels països occidentals, i l'ESL, lentament recolzat i armat per Turquia, Aràbia Saudita i Qatar, i disposa de l'ajuda d'agents de l'CIA que operen des de Turquia.
Resultat d'imatges de mapes de siria
L'ESL ha estat progressivament reforçat i infiltrat per gihadistes propers a l'esfera d'influència d'Al-Qaida, la qual ha comportat la desconfiança de certs Estats enfront d'aquest exèrcit informal i xocant, i al caràcter potencialment confessional d'aquest conflicte. 


La meva opinio personal es que es vergonyosperque no du cao en lloc, perque es una situacio qeu va i ve, perque  segueixen estant alla morint-se pero no o recorden més. Nose se suposa que sa gent sa considera bona al.lota i solidaria per penjar una foto postureo sobre aixo, nose molta hipocresia en aquest món de merda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada