dilluns, 22 de gener del 2018

La Revolució francesa (dossier)





Resultado de imagen de revolució francesa
     1. Cerca informació sobre la Revolució francesa i les seves CAUSES. Detalla quines foren les seves tres etapes amb les teves paraules.


 La revolucio francesa (1789 –1799) sa considera el model de revolucio política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocracia i clergat.
       
CAUSES.


1.La primera etapa revolucionària, la de la Monarquia constitucional (1789-1792). Els membres del tercer estat realitzaren una assamblea, a partir de aquesta assamblea es proclama la sobirania nacional, la diviso de poders i el sufragi, també es van eliminar tots els vestigis de l'antic regim i es va promulgar la declaració dels drets humans i del ciutada. Al 1791 s'aprovà la primera constitució.



2. La segona etapa va ser la de la Convenció Republicana (1792-1794). Els problemes econòmics, socials i polítics se sumaren causant aixi una onada revolucionaria que va acabar amb la instauració d'una república. ( El rei Lluís XVI va ser jutjat, condemnat i executat) La convenció va tenir un caracter liberal excluint el petit periode jacobí.




3. La darrera etapa, la del Directori (1795-1799) va consolidar el poder de la burgesia que, per mantenir-se davant la pressió dels extrems monàrquics i de l'esquerra jacobina, promogué un cop d'estat  encapçalat per Napoleó, amb el qual finalitza el període revolucionari.









     2. Què representà l'Imperi Napoleònic? Com va ser la seva caiguda? Cerca informació i l'expliques amb les teves paraules (no serà vàlid un copiat i aferrat).

Napoleó va ser nomenat cònsol i la seva política de govern va consolidar allò que havia aconseguit la revolució burgesa, evitant el retorn de l’absolutisme.Va permetrer el retorn dels desterrats que acceptessin el nou ordre i va firma un concordat amb l’Església per restablir la pau religiosa.
Es va promulgar un codi civil que racionalitzava i unificava les lleis anteriors i es va reforma la hisenda.
El 1804 Napoleó es va fer coronar emperador. L’Imperi Napoleònic s’estenia d’Alemanya a Espanya, i excepte Gran Bretanya, bona part de la resta d’Europa era sota el control de França.
A tots els païsosque estaven devall  la influència francesa, es van impossar les idees revolucionaries.


Els exercits napoleònics van actua com a conqueridors, van sotmetre les nacions ocupades i van afavori els interessos materials de França per sobre dels ideals revolucionaris.Tot això va desencadenar als territoris ocupats sentiments nacionals contra la França invasora, l’aixecament protagonitzat pels espanyols contra la invasio i imposicio d’un rei estranger va ser el primer i el que va marcar la decadrencia de l’Imperi Napoleònic. Napoleó despres de ser vençut a Russia i a Espanya, Napoleó va abandonar el poder.









    3. Explica els objectius del Congrés de Viena i les mesures que es varen prendre per aconseguir-los.
 El seu propòsit era redibuixar el mapa polític del continent després de la derrota napoleònica francesa de la primavera anterior, i intentar controlar i eliminar les revolucions liberals que es pogueren produir mitjançant l'establiment de tot un seguit de monarquies absolutes arreu d'Europa.
Un dels objectius del tractat era aïllar França, mitjançant el reforç dels estats veïns del nord i de l'est. El tractat va confirmar també el control per inglaterra de nombroses possessions, amb un paper estratègic important.

    4. Quines forces s'oposaven a la Restauració absolutista?
Regne Unit i Austria.

    5.  Defineix en poques paraules en què consisteixen el Liberalisme i el Nacionalisme.

Liberalisme- és un grup d'ideologies politiques, socials i religioses que afirma la llibertat de la persona i la supremacia de la iniciativa individual per sobre de la col·lectiva.

Nacionalisme- és un corrent de pensament que propugna la nacio com una de les bases del desenvolupament de la humanitat,  tant en termes polítics com culturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada