dijous, 19 d’abril del 2018

Dossier socials tema 6




    1. Cerca informació sobre els següents temes. Acompanya'ls d'exemples i d'imatges explicatives:

    -Colònia d'explotació.

El colonialisme d'explotació és la politica economica nacional d'un país conqueridor per explotar els recursos naturals de la seva població nativa. Contrasta amb el colonialisme, on van participar un gran nombre de colons, per regla general a la recerca de terres fèrtils per conrear. La pràctica de l'explotació del colonialisme va involucrar menys colons, per regla general interessats en l'extracció de recursos d'exportació per a la mètropoli. Aquesta categoria s'aplica més a les colònies més grans, on els colons tenien gran part de l'administració i posseïen també la major part de la terra i el capital, però depenien dels pobles indigenes per al treball.
Resultado de imagen de colonia d'explotació
    -Colònia de poblament.
Colònies de poblament o dominis. Aplicades per l’imperi Britànic al Canadà, Sud-àfrica, Austràlia i Nova Zelanda, i per l’imperi Francès a Algèria i les Antilles. Consistien en l’establiment de grans contingents de població europea com a colons camperols en granges, desplaçant la població indígena o fent-la servir de mà d’obra barata .
 Resultado de imagen de colonia de poblament
    -Protectorat.
  Protectorat: a aquells països com Egipte, a on hi havia una administració autòctona. Amb el títol d’estatut colonial una administració autòctona. Amb el títol d’estatut colonial es col·loca sota tutela o protecció de la metròpoli. Les autoritats indígenes segueixen ocupant-se de la política interior o local, però no hi autogovern. De fet, la diferencia entre “colònia d’explotació i “protectorat” és mínima.

 Resultado de imagen de protectorat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada