dijous, 12 d’abril del 2018

Marxisme i Anarquisme


Resultado de imagen de marxisme

       1. Cerca informació sobre el Moviment Obrer de finals del segle XIX i en fas un resum.


El moviment obrer és un conjunt d'agrupacions, moviments i pràctiques de la classe obrera, creat amb l'objectiu d'alliberar-se de l'explotació capitalista, assolir millores laborals i, fins i tot, transformar la societat mitjançant una revolucio social.  
Es va anar configurant com la resposta de la classe treballadora als problemes provocats per la industrialització i el capitalisme, mitjançant un llarg procés de lluita en la qual va adquirir la consciència col·lectiva de pertànyer a una classe social amb uns interessos comuns, tot manifestant diverses formes de protesta i de reivindicació, tant a escala nacional com a escala internacional.



       2. Cerca informació i exemples de l'Anarquisme i del Marxisme. Fes un esquema amb les diferències entre ells.

 L'anarquisme és una teoria revolucionària que rebutja qualsevol mena d'autoritat imposada, tant de l'estat com de la religió.
 Reivindica la supressió de l'activitat privada mitjançant lacol.lectivitzacio ja que, segons aquesta ideologia, la societat es pot autogestionar o dirigir-se a si mateixa mitjançant l'accio directa.
Considera que l'educació és una de les eines principals de transformació social
.Bakunin fou el principal teòric del moviment anarquista, que portaren a la pràctica Owen entre d'altres.
 De la fusió de l'anarquisme i el sindicalisme va néixer l'anarcosindicalisme.




El socialisme revolucionari, o marxisme-leninisme, és un terme genèric que s'utilitza per a un conjunt de diverses branques diferents del pensament marxista amb orígens històrics al leninisme.
karl marx era fill d'un alemany que s'exilià a París, on va conèixer a Friedrich Engels, ... Va fundar un diari que aviat seria prohibit, i marxà a bèlgica amb Engels. Poc abans d'esclatar la revolució de 1848 publicà el Manifest comunista, després fou expulsat de Bèlgica, i tornà a Alemanya per a intentar atraure la burgesia a les seves idees. En 1865 s'instal·là aLondres, a un dels barris més marginals, i hi va escriure "El capital", on explica la teoria sobre el procés de transformació del sistema capitalista a la socialsita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada