dimecres, 27 de setembre del 2017

Entrada lliure



 1. Ara te toca fer volar la imaginació per ser el més original i interessant possible. Has de fer una entrada totalment lliure. Pots tractar el tema que vulguis, que sigui del teu interès i l'has d'acompanyar d'imatges adients i representatives. A gaudir!
Jo xerrare de jo i de la meva relació amb la música.
 Per jo es molt important.
 Als casi 14 anys cuant es va morir el meu pare el meu refugi va ser la meva habitacio i l'altaveu que hi tenc a dins. 
Dies despres de que pases alló jo preferia estar tirada al llit mirant el sostre i pensant amb un perque si o amb un perque no. L' important era trobarli un perque, pero aixo ja es un altre tema.
Sempre desde petita els horabaixes he escoltat musica ja sigui la radio, CD's  o a una plaça amb els amics.
 Pero sense musica per jo la vida no tendria el mateix sentit. 
Es com una manera de expresarse, si sents amor escoltes canços relacionades amb l'amor. Si sents rabi escoltes un tipus de canço que te ajiti el cap, en el meu cas es el rap. 
Nose per a mi la musica es un art perque et fa sentir emocions te ajita el pensament ja fos per be o per malament. I a dies de ara seguesc escoltant musica diariament.
Pens que un món sense musica no seria igual, no tendria el mateix sentit, perque la musica te acompanya diariament, ja sigui al cotxe, per fer exercici o per cuinar.

Resultado de imagen de musicaResultado de imagen de musica

Poema


¿Por qué el mundo soñado no es el mismo

que este mundo de muerte a manos llenas?

Mi pesadilla es siempre el optimismo:
me duermo débil, sueño que soy fuerte,
pero el futuro aguarda. Es un abismo.

No me digan cuando me despierte.

                                  Benedetti
  Responde las siguientes preguntas sobre el mismo:

             1. Número de estrofas y de versos. Tipo de rima.
Tiene 3 estrofas y 6 versos. Y su rima es consonante.

                 2. Explica lo que nos cuenta.
El poema habla de porque el mundo no es como todos pensabamos que seria,
que en el fondo todo el mundo es más debil de lo que piensa y que en nuestra imaginación todos somos lo que queremos aparentar exteriormente.
                 3. Resume el contenido en una palabra.
Realidad.

                 4. ¿Qué dirías, es un poema positivo o negativo? ¿Por qué?
Es negativo, porque habla pesimistamente sobre la realidad aunque intenta ser
opitimista pero le suele durra poco tiempo.

                 5. ¿Qué tema filosófico trata?
El sueño.

                 6. Busca información sobre su autor.
Mario Benedetti fue  fue un escritor, poeta, dramaturgo y periodista uruguayo integrante de la generación del  45. 

                 7. Opinión personal.
El poema me hace pensar en que por muy optimista que seas en algun moemnto 
de la vida te daras cuenta que la vida no es color de rosa, suele ser de un color gris tenue.

dilluns, 25 de setembre del 2017



          




             1. Cerca informació sobre qui eren els Cucorba. Afegeix imatges, la seva història i tota la informació que trobis. 
Resultado de imagen de els cucorba
Els Cucorba són un grup de pallasos de mallorca ,la força de les paraules i l’enginy per combinarles; l’esforç generós per despertar la curiositat del nin i relacionar-lo amb el món que l’envolta; la recerca de la participació; i la recuperació de formes antigues de comicitat, de l’humor fresc fet d’ironies subtils i de paròdies grotesques, dels materials que conformen allò que anomenam cultura popular: embarbussaments, endevinalles, vells refranys i jocs infantils, contes i rondalles, cançons i tonades, el sentit ancestral de la festa... en un intent de familiaritzar els infants amb la tradició cultural del nostre país.            
Resultado de imagen de els cucorba  2. Explica el que penses que hauries de fer, en el teu dia a dia escolar, per a millorar tant la teva actitud com el teu rendiment.
 Pens que pentura hauria de interesarme més en estudiar a casa, ja que a casa repas 10 minuts i faig els deures, nomes estodi un poc si sé que es un examen molt dificil. Pero també pens que no nomes es cupa de l'alumna que no estodia, perque hi ha professors que no posen ganes a les seves classes i pens que hauria de ser una cossa mutua ("dar y recibir").
 Es a dir el professor te dona valors i informacio i tu com alumne els apliques amb ganes sapiguent que si fas ses coses aixi com toca arribaras enfora, pero ja si te costa estodiar i et toca un professor que el que fa es seurer-se a la cadira desmotivarte i explicar lo minim sense posar-li ganes, no serveix. 
Perque no es que te llevin ses ganes de estodiar esque directament passes de aguntar aquelles hores amb el professor. Com he dit abans pens que es una cosa mutua.
 
          

             3.  Explica què significa per a tu l'amistat, si consideres que tens bons amics i si tu et consideres un bon amic i per què. Quines qualitats ha de reunir la persona considerada amiga per a tu? Afegeix imatges que simbolitzin el que és l'amistat per a tu. 
 
 Per jo la amistat es algo més que quedar per sortir de festa o els que nomes te serquen cuant tenen un mal dia. Per jo la amistat es un sentiment desinteresat, sense esperar res a canvi, es a dir. 
Tenir una bona amistat no es tenir la necessitat de estar amb aquella persona tot el dia i xerrar tots els dies de cada mes de l'any. No. 
Una amistat verdadera per jo es aquella que encare que nomes veguis a aquella persona un o dos pics cada mes sapigues que aquella persona et passi alguna cossa bona o alguna cossa dolenta sera alla desinteresadament nomes perque te estima i te aprecia com a persona.
 A mi me agrada una persona que sigui real que em digui les cosses a la cara i sigui honesta amb ella mateixa i amb jo.
 Que no tengui dues cares ni sigui simpatica, divertida i tengui bons modals es a dir, que sap-hi comportarse devant situacios dificils. Que tengui un punt de locura, pero en el bon sentit de la paraula i que sigui respetuosa amb la gent. A mi me agraden les meves amistats perque diuen que els amics són la familia que es tria. I jo he triat molt bé.
 
  

Tardor


                      1. Començam la tardor. Explica tot el que sàpigues sobre aquesta estació i cerca i penja un poema que en parli. 

                      2. Comenta el poema Paraules del vent. Quin és el tema? De què parla? Penja'l al teu blog amb el comentari i una imatge adient. 

                           


Paraules del vent
El vent em diu coses
que jo no les sé explicar;
coses dolces i boniques
que fan de bon escoltar:
com si cantessin els àngels
amb arpes i violins;
com si les flors hi vessessin
el nèctar que duen dins;
com si em gronxessin les ones
sobre un mar meravellós
dins d'una barca de somni
on fóssim nosaltres dos...
...perquè sé que tu hi vindries,
al mar de l'encantament,
a escoltar bruixeries   
 
   1. La tardor es una estació de l'any que comença dia 23 de septembre, es  cuant acaba l'estiu i els abres tenyeixen les seves fulles de colors calids  preparen per el fred de l'hivern i tornen marro, grogues, algunes vermelles i totes en diferents tonalidats mentres que es sequen i finalment cauen. Es una gran epoca per els caçadors ja que poren començar a caçar una altre vegada. A la tardor es cuant els dies se acurçen i hi ha un descens continu de la temperatura i acaba dia 21 de desembre.    
             
Bufa el vent
despullant els arbres.
Una catifa de fulles seques
ens recorda que ha arribat.
Canvien els colors.
Canvien els sons.
Canvia la claror.
Tot d’una
ens adonem
que és temps de tardor.
 
 
Resultado de imagen de arbres a la tardor
 
 2. Xerra de que el vent li diu cosses boniques, es a dir que la avisa de que hi ha canvis. I el tema es el vent i la tardor. Que el temps canvia.
       
Resultado de imagen de fulles al vent