dimecres, 18 d’octubre del 2017

La premsa

Resultado de imagen de premsa

Cerca una notícia a un diari. Després d'haver-la llegit, torna-la a redactar de dues maneres diferents: http://www.arabalears.cat/

a) Com si l'haguessis d'explicar a la teva colla d'amics.

Vos heu enterat de lo de es peixos, per culpa de el canvi climatic es peixos cambien o moren i no les poren pescar a temporada.

b) Com si fossis el locutor d'un informatiu i haguessis de donar la notícia.
 El canvi climàtic, que també afecta el mar, ha alterat la temporada d’alguns peixos. “Si a l’inici d’una tardor habitual tocaria pescar, per exemple, verats, sardines i seitons, que haurien de tenir una bona mida, ara ja no és així. Els verats s’han convertit gairebé en exòtics a la costa catalana, mentre que les sardines i els seitons són petits, i gairebé ja no se’n troben exemplars grossos. El Mediterrani no és l’únic mar que viu alterat pel canvi climàtic. “A l’Atlàntic hi ha peixos que s’han traslladat cap a altres indrets”. Un exemple és el del bacallà. “Com que el gel del nord de Noruega es va fonent, ara hi ha noves zones al mar molt riques en els nutrients del plàncton, que és l’aliment de les larves del bacallà. Així, el bacallà se n’ha anat un centenar de milles més al nord, al mar de Barentsz, on actualment s’estan pescant bacallans grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada