dimecres, 4 d’octubre del 2017

Sinopsi pel·lícula


             Avui hem anat a veure aquesta pel·lícula perquè ens feia ganes experimentar el cinema en 3 dimensions, i no hem tornat gens decepcionats, ja que ens hem trobat davant una pel·lícula brutal per a la vista i també per al cor. Brutal per als sentits, però també per a les emocions. Ens ha permès veure el món amb uns altres ulls.

             Avatar, dirigida per James Cameron, el mateix director de TitànicTerminatorBailando con lobos o El último samurai, ha aconseguit fer un gran avenç en el camp tècnic amb aquest film, encara que, com que durant els darrers anys ha insistit que canviaria la forma de veure i de fer cinema, ha creat unes expectatives que han provocat  l'efecte invers en alguns crítics, que n'han sortit decepcionats perquè esperaven molt més. No ha estat el nostre cas, com ja he dit al principi, ja que, per a nosaltres, sí que ha estat un avenç i una nova forma de veure cinema, i n'hem sortit encantats.

            Podríem dir que és una pel·lícula de ciència ficció, però també és d'acció i a més, s'hi explica una gran història d'amor.  És la creació d'un món nou, capaç de confondre amb la realitat. No només és imatge, sinó que també hi ha història, encara que, des del punt de vista narratiu, no és res de l'altre món. Les vestimentes digitals dels "avatars" són espectaculars i els efectes especials, també. 

            El que crida molt l'atenció és la millora tecnològica, la interacció entre personatges digitals i reals, la meticulosa creació d'un medi ambient artificial i la potència desmesurada dels efectes especials, que et posen els pèls de punta més d'una vegada. També els  escenaris colorits, d'una bellesa que captiva. També unes escenes d'acció impressionants, batalles èpiques, el so extraordinari i una banda sonora molt adequada i que ajuda molt a que t'arribi per tots els sentits.

             Tot i que la història que s'hi narra és tòpica (Sempre agrada trobar tòpics a pel·lícules tan diferents), no deixa de ser interessant. Es perceben crítiques al militarisme, a l'imperialisme, i això ja em va bé i, fins i tot, al capitalisme. És un cant a l'ecologia, la pau i a la connexió interior entre tots els sers.

              Hi ha un paral·lelisme amb el món actual que es va deshumanitzant. És increïble veure com els indígenes defensen el seu poble i la seva terra, amb ungles i dents, molt lluny, per exemple, del que passa a Mallorca en què, la gent nadiva no ho fa. Avatar reflecteix molt bé el que significa la unió entre la terra, els animals i les persones. 

              El protagonista arriba a un nou món amb una missió, però perceb la bellesa d'aquest nou món i la noblesa de la seva gent, a través de les ensenyances d'una de les seves habitants i de les seves pròpies vivències, i això fa que se n'oblidi, de la missió, i vulgui iniciar una nova vida.

              Vos la recoman!!!



1. Aquesta és la sinopsi de la pel·lícula Avatar. Ara fes la sinopsi de la pel·lícula que hagis vist que més t'hagi agradat.
 
Resultado de imagen de spirit 
Spirit: El Cavall Indomable (títol original en anglès: Spirit: Stallion of the Cimarron) és una pel·lícula d'animació estatunidenca de 2002 dirigida per Kelly Asbury i Lorna Cook. Es basa en la vida d'un Mustang anomenat Spirit a les praderies i deserts de l'Oest dels Estats Units.
 
 Spirit és un valent, noble i salvatge Mustang americà. Físicament és fort, robust i d’un color marronós clar amb tons de negre al final de les potes i morro. Neix en les grans planes de l’Oest d’Amèrica i tota la seva joventut és marcada per la llibertat en la que viu. Fins que un dia li arravaten. A tota costa intenta recuperar-la fins a aconseguir-ho. Com diu el títol de la pel·lícula és un cavall indomable com demostra el seu caràcter. Es mostra mut, i per transmetre els seus sentiments s’utilitza principalment la música, tot i que, una veu en off, expressa els seus pensaments.
Resultado de imagen de spirit
 En Spirit, el Soundtrack o banda sonora és dirigida i composta pel músic i compositor Hans Zimmer, que té la gran col·laboració de Bryan Adams, qui posa la veu i les lletres. També col·laboren la cantant Sarah McLachlan, Gavin Greenaway, Robert John "Mutt" Lange i Gretchen Peters. La majoria de les cançons serveixen a l’espectador com a pensament de Spirit, ja que aquest no parla.






Resultado de imagen de spirit
Spirit neix al salvatge oest de mitjans del segle XIX. El seu pare era l’antic cap de la seva manada de Mustang salvatges però mai el va arribar a conèixer. Quan es fa gran es converteix en el nou cap pel respecte, valentia i coratge que transmet. Tot transcorre amb normalitat fins que en una nit veu una llum, un foc encès per uns homes. Encuriosit s’acosta i quan els homes s’aixequen, el persegueixen fins a atrapar-lo. Després d’uns dies caminant, els traficants de cavalls el porten en un fort de l’exèrcit nord-americà. Allà l’intenten domesticar, pujant al seu llom però ningú pot aguantar-se ni uns segons. Finalment, el comandant del fort decideix deixar-lo tres dies i tres nits sense menjar ni aigua.
 Resultado de imagen de spiritResultado de imagen de spirit

 En un d’aquests dies capture n un indi de la tribu dels Lakotes que és lligat a prop de Spirit. Aquest veu que aquell humà és diferent dels altres i li presta més atenció. Després de tres dies, el coronel li col·loca les regnes i la sella i l’intenta muntar. Al començament Spirit li oposa molta resistència però per culpa del cansament es rendeix. Però mentre el coronel demostra la seva autoritat, amb un ràpid moviment aconsegueix fer-lo volar pels aires. Molt enfadat, el coronel va a matar Spirit però l’indi anomenat Petit Rierol aconsegueix deslligar-se i desviar el tret. Finalment amb l’ajuda de Spirit aconsegueixen escapar-se amb uns quants cavalls més fora del fort.
Spirit està molt content perquè ja torna a ser lliure però es veu un altre cop capturat pels amics lakotes de Petit Rierol que el porten al seu poblat.

 Resultado de imagen de spiritResultado de imagen de spirit

 Allà el porten a un tancat. Tot i això, Spirit nota que el tracte amb ell i amb la resta de cavalls és molt diferent. Un dia Petit Rierol l’intenta montar però Spirit no es deixa i tots els intents són rebutjats. Després de diversos dies de fracassos Petit Rierol decideix lligar-lo amb la seva egua, anomenada Pluja perquè li ensenyi “bones maneres”. Veient que Spirit és indomable el deixa marxar amb Pluja però es troba que el l’exèrcit americà i el coronel ataquen el poblat dels lakotes. Decideixen tornar i ajudar-los però disparen a Petit Rierol que cau a un riu amb la seva llegua Pluja. Spirit els intenta salvar però cauen per una gran cascada i Pluja queda ferida de gravetat. Spirit fa tot el possible perquè es curi però se l’emporten els americans pel treball en una locomotora. Spirit està destrossat i no fa res més que pensar en ella i en la seva família. Quan està pujant la locomotora per una muntanya es fa el mort perquè el deslliguin i aconsegueix escapar-se amb tots els cavalls i destrossar la locomotora. Aquesta produeix un gran incendi, al qual Spirit es queda atrapat, però sobtadament Petit Rierol apareix i el salva saltant en un riu. Finalment aconsegueixen escapar-se del coronel i els seus homes; amb Pluja retornen amb la família de Spirit, en les salvatges i lliures planes de l’Oest americà.

   Resultado de imagen de spirit     Resultado de imagen de spirit manada
Resultado de imagen de spirit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada